12 univerzális törvény

Az univerzumban rend uralkodik. Vannak bizonyos törvényszerűségek, amik akkor is hatnak Rád és az életedre, ha ennek nem is feltétlenül vagy tudatában, és akkor is hatnak ezek a törvényszerűségek, ha nem hiszel bennünk. A bejegyzésben szeretnék neked érthetően, könnyen emészthetően mesélni a 12 univerzális törvényről, melyeket, ha megismersz, tudatosan tudsz alkalmazni a hétköznapokban. 

Lássuk a 12 törvényt!

1. Univerzális törvény – Az isteni egység törvénye (The Law of Divine Oneness)

A törvény szerint nincs különbség közted, köztem, bármilyen emberi lény között, sőt még köztünk és isten között sincs. Mindannyian Egyek vagyunk, az Egyből jöttünk, és az Egybe tartunk vissza. 

Valójában ez a törvény arra hívja fel a figyelmünket, hogy nincs különbség köztünk, és bármit, amit a másikkal teszel, vagy a másikért teszed, azt valójában önmagaddal és önmagadért teszed, és végső soron Istenért. Egyikünk sem jobb vagy különb a másiknál, és nincs érző lény, aki kevésbé lenne értékes vagy fontos a másiknál ezen a bolygón. A szétválasztottság csak egy illúzió, a különbségek tétele csak manipuláció, mert ha bizonyos csoportokokkal elhitetik, hogy ők szebbek, jobbak, okosabbak, különbek, értékesebbek stb., mint a többiek, akkor manipulálhatóak.

Az oszd meg és uralkodj elve nem új keletű az emberiség történetében, de ettől még ellentmond egy fontos univerzális törvénynek. 

2. Univerzális törvény – A rezgés törvénye

Az univerzumban minden rezgés, és minden kibocsájt egy sajátos rezgést. Azaz, bármit is mondasz, teszel, érzel, az a Te saját, egyedi rezgésed befolyásolja. A tárgyak, személyek, szituációk, kapcsolódások is kibocsátanak egy különleges csak rájuk jellemző rezgést. Egy fehér IKEA Lack asztal rezgése semmi mással nem azonos, ahogy belőlem, vagy belőled is kizárólag egy van, mondhatni exkluzív rezgéssel. 🙂

Hasonló csak a hasonlóval tud együtt rezegni. Így, ha valamit, vagy valakit be szeretnél vonzani az életedbe, akkor arra a rezgésre kell hangolnod magad (gondolataid, érzéseid, cselekedeteid).

A pozitív érzések vonzzák a további pozitív történéseket, például a hála a jólétet, az öröm a boldogságot, de a negatív gondolatok, szavak, és alacsony rezgésű érzések is hasonló töltetű megtapasztalásokat hívnak az életedbe. Ha szomorú vagy még több szerencsétlenség történik veled, ha nem becsülöd magad, mások is kiabálnak veled, megaláznak, és egyre nyomorultabbnak érzed magad belül, és az életed is ezt fogja tükrözni. 

A rezgésed alakítható, főleg ha tudatosan teszel lépéseket az ügy érdekében.

3. Univerzális törvény – A cselekvés törvénye

Ahhoz, hogy teremteni tudjunk a fizikai világban, nem elég csupán gondolni valamire, vizualizálni, meditálni, tenni is kell a változásért. Új szokások, új emberek, új gondolkodásmód, új érzelemvilág. Amíg nincsenek tettek, nincs vágyott eredmény sem. 

Persze az sem mindegy, mit teszünk. Nem az vagy, amit mondasz vagy gondolsz magadról! A tetteid minősítenek. Erőfeszítés, szándék és célok nélkül nem tudsz semmit megteremteni az életben. Fontos azonban, hogy amit cselekszel, összhangban legyen a vágyott jövőképpel. A tetteid rezgése hasonlatos legyen a vágyott állapot rezgéséhez. 

Magyarán, ha rózsát szeretnél termelni, ne burgonya magot ültess! 

4. Univerzális törvény – A megegyezés törvénye

Minden és mindenki tükör számunkra. Ami bent az kint. A külső körülmények mindig a belső világod tükröződése. Semmi olyannal nem találkozol, ami benned ott ne lenne, vagy elnyomva, vagy épp a felszínen. A külvilág eseményeit te magad teremted meg, vonzod be, a rezgésed hozza létre. 

A felelősségvállalás ott kezdődik, hogy ennek tudatában vagy, és nem okolod a külső körülmények a saját hangulatodért, a tapasztalásokért, amikkel találkozol, mert tisztában vagy azzal, hogy ezeket te teremted. És bármit képes vagy megteremteni kívül, ha a belvilágod változik. Máshogy megfogalmazva, mindig belső változás és változtatás szükséges a külső változások megjelenítése érdekében! 

Az első dolog, amit mindig változtass, az a nézőpontod! Ha ez változik, minden más is változni fog, persze a már tárgyalt cselekvés után. 

Számos program fut bennünk. Az agyunk mindent elraktároz, mint egy számítógép, anélkül, hogy megkérdőjelezné a program helyességét. Így a belső változás sok esetben a tudat alatt futó programok felismerésével kezdődik. Amire tudatos vagy, azon képes vagy változtatni. Itt jön képbe az önismereti munka. Mert rengeteg hitrendszered, hiedelmed, beültetett programod van, és ezek irányítják az életed, anélkül, hogy észrevennéd. 

5. Univerzális törvény – Az ok és okozat törvénye

Talán ezt az univerzális törvényt mindenki ismeri. Lánykori nevén, a karma törvénye. 🙂

Azaz, minden, amit teszel, annak hatása van, és ez a hatás egyszer csak visszaérkezik hozzád. Az univerzumban semmi nem múlik el nyomtalanul. Minden valamilyen okkal történik. Amit oknak érzékelsz, talán valaminek már az okozata. 

Spirituális körökben gyakran találkozom azzal, hogy ez a törvény hoz egyfajta bűntudatot. Igen, én vonzottam be, igen én tehetek róla, ha a világomban van, minden engem tükröz. 

A felelősségvállalás jó dolog, de tudnunk kell eldönteni, valóban van-e dolgom az adott személlyel, történéssel. Más csomagját ne vedd a hátadra! Amikor a karma törvényét arra használod, hogy folyamatosan bűntudatban élj, és úgy érzed kizárólag te tehetsz mindenről, akkor még inkább áldozati energiába teszed magad, hiszen bűnös vagy, és bűneidért vezekelni kell. Amit gondolsz, abból pedig még több érkezik, és előbb-utóbb tapasztalattá sűrűsödik. 

A felelősségvállalás és a hiszékenység nem ugyanaz! Légy éber, mit fogadsz el tükrödnek!

A kauzalitás (karma) azt mondja ki, amit adsz, azt kapod vissza. A tetteidnek következménye van. Döntesz, választasz egy utat, amit követ egy cselekedet, aminek van majd valamilyen kézzelfogható hatása. De tudd, nincs olyan, hogy bűn! Ez egy kitalált fogalom, amivel kiválóan lehet manipulálni az embereket. Viszont minden cselekedünk konzekvenciájával nekünk kell szembesülni az idő egy pontján. Ne tégy olyat, aminek a következményét nem szeretnéd a saját bőrödön érezni!

6. Univerzális törvény – A vonzás törvénye

Talán ez a másik univerzális törvény, amit sokan ismertek. Bármit rezegsz kifelé, az érkezik vissza hozzád. Minden szó, gondolat, cselekvés létre hoz egy frekvenciát, és ez a frekvencia, amit kifelé küldesz ad egy jelet az univerzumnak. Az univerzum pedig küld erre egy választ. Pont azt a frekvenciát küldi vissza, amit te is küldtél. Az univerzum nem bírálja azt. Nem nézi, hogy jó, vagy rossz, nem sajnál meg, és küld a helyére egy magasabb frekvenciát, nem büntet, hogy küld helyette valami alacsony rezgést. Az univerzum olyan, mint egy visszhang. Tűpontosan szállítja a feladónak a csomagot. 

Ha úgy érzed nem azt kapod, amit megérdemelsz, akkor gondolkozz el, vajon miért sugárzod azt a jelet, amire ez az univerzum válasza! 

Ha a környezeted nem értékel, akkor valószínűleg te sem értékeled magad. Itt is számos program, hitrendszer és önszabotázs program fut bennünk tudat alatt és tudattalanul, amik negatívan befolyásolják a tapasztalásunk. Itt érezheted ismét, mennyire fontos, hogy ezeket a tényezőket felismerd és kitisztítsd magadból, és új, hasznos, tápláló programokat kezdj el helyettük üzemeltetni.

Amire a figyelmed fókuszát helyezed, abból több is érkezik az életedbe. Amit csinálsz, érzel, gondolsz, az szaporodik. Minél tudatosabb vagy, annál több lehetőség aktiválódik az életedben. 

7. Univerzális törvény – A viszonzás törvénye

Azt add, amit te is kapni szeretnél. Ha pozitív dolgokat cselekszel, akkor vonzod az életedbe a bőséget, a jólétet, az áldásokat. Ha a hétköznapi döntéseid és választásaid összhangban vannak a lélekterveddel és az isteni önmegvalósításoddal, akkor egyre több pozitív megtapasztalásban lesz részed. Megjelenik életedben az öröm, a remény, az áldottság érzése, úgy érzed végtelen lehetőség, ami feléd áramlik. 

Akik spirituális szolgálatot végeznek, sokszor küzdenek az ellenszolgáltatás elfogadásával. Főleg annak mértékével. Pedig ha jólétet adsz, teljesen természetes, hogy jólétet kapsz cserébe. Jólétbe segíteni nem lehet másokat nélkülözésben. 

Adj szabadon, amit a lelked szeretne, de fogadj is be szabadon, mert ez az élet természetes körforgása. Az energia áramlik, kiadod, befogadod, majd ismét kiadod, és idővel így újra be tudod fogadni, ha feléd tart. 

Ami ezt a folyamatot gátolni vagy lassítani tudja, hogy magasak az elvárásaid, nagyon konkrét dolgot vársz viszonzásként a cselekedeteidért. Ott már nincs szabad áramlás. A beszűkült tudatállapot, a szükség állapot mindig ellehetetleníti a befogadást. 

A viszonzás jöhet pénz formájában, elismerés formájában, barátság formájában, váratlan csodálatos események formájában, de kaphatsz ajándékot is, vagy egy kellemes élményt. Ne akard meghatározni, hogy az univerzum milyen módon kompenzálja a fáradozásaid. Az már biznisz és manipuláció! 

8. Univerzális törvény – Az örök energiaátvitel törvénye

Ez az univerzális törvény az egyik személyes kedvencem. Kimondja, hogy mindenkinek hatalma van a saját élete felett! Az életed akkor fog megváltozni, ha TE úgy döntesz, hogy megváltoztatod! Na és persze teszel is lépéseket az ügy érdekében. 🙂

Az életkörülményeid alakulásáért kizárólag TE, 100%-ban te vagy a felelős! Ez elsőre nem hangzik túl kecsegtetően, de hidd el, ez a valódi szabadság! Amikor már nem a szüleidet, a párodat, a főnöködet, a világot okolod értük, akkor lehetőséget teremtesz magadnak arra, hogy bármit elérj, amit csak szeretnél, és amire a lelked is vágyik. 

Minél tudatosabb vagy a gondolataid, tetteid, szavaid, érzelmeid hatására, annál könnyebben tudod választani azokat, amik a vágyott irányba befolyásolják az életed. Nem az Isten büntet, és nem a Sors jutalmaz, nem jönnek helyetted az angyalok megoldani az akadályokat, és nem is az isteni időzítés lesz a kulcs, hanem TE magad!

Az univerzumban minden, ami él, az változik, semmi nem örök, csak a változás. Ami ma nem tetszik, és rossz vele együtt élned, azt bármikor megtudod változtatni, ha választod. Ami pedig virágzik ma, ha nem teszel érte, hónapok múltán már romokba dőlhet, mert a természetes folyamatok átalakítják. 

A MOST soha nem lesz egyenlő a JÖVŐVEL, csak ha azt választod. Az univerzális törvények segítenek abban, hogy itt és most tudj változásokat generálni, amik a holnapodat befolyásolják.  

9. Univerzális törvény – A relativitás törvénye

Minden relatív. Semmi nem az, aminek elsőre látszik. Minden rosszban van valami jó. Álruhás áldás, sokszor halljuk spirituális körökben. Mit is jelent ez?

Az élet sok esetben valamilyen akadályt, megoldandó feladatot hoz elénk, amit az elménk rossznak címkéz fel. Pedig ez egy lehetőség az erősödésre, a fejlődésre, a gyógyulásra. Egy bizonyos perspektívából nézve minden pozitív a lélek számára, amiből tanulni tud, ami a fejlődést szolgálja. Az EMBER vagy jónak ÉRZÉKEL egy szituációt, vagy rossznak. A LÉLEK minden esetben TAPASZTAL!

Ami segít a kiteljesedésben, a lélekterv kibontásában, az isteni önkifejezésben, az csakis támogató lehet. Az emberi lét sajátossága, hogy ítélkezünk mások felett, magunk felett, a tapasztalások felett, ahelyett, hogy átélnénk őket, és keresnénk a konzekvenciát belőle, és elengednénk, amivel nincs dolgunk. 

Valójában minden érzés, gondolat, személy, cselekvés semleges, amíg fel nem címkézzük. Azáltal válik valamilyenné. Ha törekszel a semleges felé, ráérzel, hogy a semmiben ott a minden. Zérópontból, minden lehetséges. Életed legtragikusabb élménye lehet a legnagyobb erőforrásod, ha szemléletet váltasz. 

Az élet valójában ÉRTÜNK történik, NEM VELÜNK! 

10. Univerzális törvény – A polaritás törvénye

Spiri körökben gyakran találkozom azzal, hogy egyesek csak jó dolgokat akarnak érezni, látni, tapasztalni, és frusztrálja őket, hogy van szomorúság, hiány, agresszió, szegénység, sötétség, harag stb. Mi egy duális valóságban élünk, ahol polaritás van. Minden, ami létezik, annak létezik az ellentettje is. Legalábbis itt a harmadik dimenzióban. 

Valójában ezzel szolgál minket az univerzum. Hiszen nem tudnánk értékelni a békét, ha nem ismernénk a háborút. Nem tudnánk mi is az igazi öröm, ha nem lettünk volna előtte legalább egyszer szomorúak. Az emberi természet része, hogy a „jót” jobban értékeli, ha előtte tapasztalt némi „rosszat”.  Nem kellene, hogy így legyen, de mégis így működik az emberi természet. A hideg a meleghez képest hideg. A nappal az éjjel sötétjéhez képest világos. 

Amikor a lélek megtapasztalja a polaritás mindkét végét, lehetőséget kap arra, hogy válasszon, hiszen ott a szabadakarat. (persze ott a sok önszabotázs, meg régi berögzült sémák, minták, generációs örökség, karmikus cucc, de ezeket már ki lehet gyomlálni, erről beszéltünk).

És a dolgok itt a Földön sem egyértelműen feketék vagy fehérek. Ami ma szolgál, egy hét múlva talán hátráltat. Amivel ma nincs dolgom, egy év múlva létkérdés lehet. Egy hosszú hideg tél után mindenki vágyik egy napos, meleg tavaszi időre. Néha kell a sötétség, hogy intenzíven kezdjük el keresni, kutatni a Fényt! 

11. Univerzális törvény – A ritmus törvénye

Minden, ami él, változik. A fent után mindig a lent jön. Nem reális azt várni, hogy csak jó dolgok történnek, és mindig jól megy az üzlet, szuper napjaink vannak, és lángol a szerelmünk. A ciklikusság természetes velejárója az életünknek. 

Ha sokat dolgozol, pörögsz, természetes, hogy kifáradsz, és szükséged van a pihenésre. Az aktív időszakot mindig a töltődés, passzívabb időszak kell kövesse. 

A mai modern világ álságos, mindig legyél szép, jó kedvű, kívánatos, soha ne legyen rossz napod elvárásaid, és mindig teljesíts 120%-on nem reálisak, és ellentmondanak az univerzális törvénnyel. Engedd meg magadnak, hogy hibázz, hogy pihenj, hogy pár kilót felszedj, hogy egyedül legyél, hogy érjenek kudarcok. A tökéltes és állandó nem létezik, csak az elméd szeretné elhitetni veled, hogy egy hazug társadalomba be tudj illeszkedni. 

A ciklusok mindig jelen voltak az emberiség életében. Az időjárás mellett, a történelmi korok esetében is megfigyelhetjük, és egyén szinten is hasonló átalakulások mennek végbe, ahogy a különféle korosztályokba belépünk. 

12. Univerzális törvény – A nemek törvénye

A férfi és a női szimbólum mindenhol jelen van. Ez a két energia minőség mindig együtt jár, egymást támogatják. A természetben is ezt a két nemet látjuk, például a nap a férfi, a hold a nő szimbóluma. A női és a férfi energia összeér, a kettőből lesz egy egész, és így jön létre az Egység. Mindkettőre szükség van az élet tökéletes létezésére. Ha az egyik megerősödik, akkor a másik automatikusan gyengül. A kiáradást kell valami befogadja, ami pedig befogadásra került, előbb-utóbb új életre kel, és kiárad, valami új születik. A két erő tánca hozza létre az örök körforgást, az ÉLETET! 

1 válasz

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] forrású írás Univerzális törvények 12 Univerzális törvény, melyekkel irányíthatjuk az életünket 12 univerzális törvény […]

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük